Over

Sinds 2007 zijn wij op onze mooie locatie aan de Proostdijerdwarsweg actief, binnen diverse takken van de paardenhouderij.

Maar, wij zijn ‘wij’?

Aan het roer van De Proostdijerhof staat Ninja van der Eijk, 32 jaar oud en al 27 jaar in het zadel te vinden. Waar het paardrijden ooit als 5-jarig meisje begon met haar Shetlandpony, gevolgd door een Haflinger en daarnaast vele uren op de manege, is de liefde voor paarden gebleven en door gegaan in pure passie.

In 2008 werd de eerste Friese Stermerrie aangekocht, waarmee ook direct de basis voor de fokkerij is gelegd. Na jaren plezier gehaald te hebben uit de fokkerij met diverse fokmerries en fijne nakomeling, is er echter besloten in 2020 te stoppen met de fokkerij en de pijlen meer te richten op sport en training.

Waar de liefde voor het Friese paard nog steeds bestaat is er ook meer aandacht gegaan naar de training van warmbloeden. Hoewel de fokkerij beëindigd is, blijft het zien opgroeien van jonge veulens tot fijne sportpaarden nog steeds een belangrijk onderdeel binnen ons bedrijf. Zodoende dat er ook nog steeds diverse kwaliteitsvolle veulens aangekocht worden, waarbij een goed karakter niet mag ontbreken.

Om tot de ontwikkeling van een fijn sportpaard te komen is ervaring, kennis en een goed management heel belangrijk. Ninja heeft in de loop der jaren, buiten de praktijkervaringen, kennis opgedaan via de opleidingen Paardenhouderij & Management en Hippische Bedrijfskunde, is daarnaast gekwalificeerd ORUN-instructrice, KNHS-jurylid en Ruitervitaalcoach.                                                                                Als gedreven wedstrijdamazone kunt u haar vinden in de breedtesport t/m Lichte Tour niveau.

Maar, zonder team geen succes!                                                                                                                  De ouders van Ninja; Ad & Jenny van der Eijk zijn onderdeel van de drijvende kracht achter dit bedrijf. Met elkaar staan wij iedere dag weer gereed om paarden te voorzien van de beste verzorging en training.

Alleen dan kunnen ruiter en paard samensmelten tot ‘Happy Athletes’!